Η ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΜΑΣ

Η ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΜΑΣ

Στο τμήμα καλαθόσφαιρας της Ανόρθωσης Αμμοχώστου πιστεύουμε στην καλλιέργεια του αθλήματος της καλαθόσφαιρας από νεαρή ηλικία. Οι πιο πολλές ομάδες χρησιμοποιούν το λεγόμενο «επί τόπου εκμάθηση/προπόνηση» για την λειτουργία των δικών τους ακαδημιών. Αυτό σημαίνει πως ο κάθε προπονητής εφαρμόζει το δικό του προπονητικό πρόγραμμα άσχετα με το τι εφαρμόστηκε τα προηγούμενα χρόνια. Το (ΠΑΠ) Προηγμένο Αναπτυξιακό Πρόγραμμα εφαρμόζει ένα συνεχόμενο αναπτυξιακό σχέδιο μέσα από συνεχόμενή παρακολούθηση και επίβλεψη που μετατρέπει την ιδέα της ακαδημίας σε αυτή ενός καλαθοσφαιρικού σχολείου. Το ΠΑΠ έχει αρχίσει να έχει εφαρμογή σε όλους τις μεγάλες και σημαντικές ακαδημίες στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής και στην Ευρώπη.

 

Κάθε παιδί σε αυτό το σχολείο θα λαμβάνει προσωπική φροντίδα και προσοχή έτσι ώστε να ενισχύσει τα αθλητικά του χαρακτηριστικά ακολουθώντας το εκπαιδευτικό αυτό πρόγραμμα (ΠΑΠ). Έτσι το κάθε παιδί θα κτίζει ουσιαστικά εκεί όπου έμεινε την προηγούμενη χρονιά και θα μπορεί να βάζει τα θεμέλια για την ανάπτυξη και διαπαιδαγώγηση του για τον επόμενο χρόνο. Αυτό το πρόγραμμα είναι ειδικά σχεδιασμένο από τον Τεχνικό μας Διευθυντή και τους εξειδικευμένους μας προπονητές και αποτελείται από τα ακόλουθα: Πρόγραμμα προπονητικών ασκήσεων, αναπτυξιακές ασκήσεις, προπονητικά σχέδια ατομικής και ομαδικής εκμάθησης καθώς και ειδικά δομημένα συστήματα ομαδικού παιχνιδιού μέσα από συγκεκριμένους στόχους οι οποίοι πρέπει να επιτυγχάνονται. Το πρόγραμμα αυτό στο σύνολο τους χρησιμοποιείται από εγνωσμένης αξίας προπονητές και εκπαιδευτές και είναι συνυφασμένο με το Πρόγραμμα Προπονήσεων των Ακαδημιών τους. Οι προπονητές του τμήματος Καλαθόσφαιρας της Ανόρθωσης Αμμοχώστου λαμβάνουν τακτικά μέρος σε σεμινάρια αναπτυξιακών προγραμμάτων για την καλαθόσφαιρα έτσι ώστε να είναι ενήμεροι για όλες τις νεότερες εξελίξεις και λειτουργίες σε σχέση με αυτά τα Προγράμματα Προπονήσεων των Ακαδημιών.

Έχουμε επενδύσει σε τελευταίας τεχνολογίας προπονητικό εξοπλισμό και αθλητικό ρουχισμό και προσφέρουμε ένα ασφαλισμένο, καθαρό και επαγγελματικό περιβάλλον σε ένα νεόδμητο γήπεδο. Επίσης τα παιδιά της ακαδημίας μας θα μπορούν να επωφελούνται από τους υποστηριχτές της ομάδας μας που συμπεριλαμβάνουν επιστημονική υποστήριξη από φυσιοθεραπευτές, διατροφολόγους, γιατρούς, γυμναστήρια κτλ. οι οποίοι συνεργάζονται μαζί μας μέσα στα πλαίσια του ΠΑΠ έτσι ώστε να παρέχεται στο κάθε παιδί ξεχωριστά επαγγελματική φροντίδα και υποστηρικτική υπηρεσία.

Sponsors